Pubquiz een succes!

Naar het oordeel van de deelnemers was de Pubquiz van de bewonersvereniging een succes.

Aan de Pubquiz hebben 17 teams deelgenomen. Tijdens de duur van 31 vragen is er gestreden over de vraag wie de meeste kennis heeft van de binnenstad. De nummer 1 positie wisselde bijna per vraag. Uiteindelijk ging het team Kerkstraat 13A, alias Dennis Vos, met de eer strijken.

De teams genoten tijdens de quiz van het Pubquiz-pakket, waarin o.a. een fles wijn, kaas en nootjes.

Aan de Pubquiz gingen de nodige voorbereidingen vooraf. De Pubquiz werd een alternatief voor de Verrassingstocht, welke vanwege de Corona-maatregelen, geen doorgang kon vinden. In een heel korte tijd heeft de Activiteitencommissie de Pubquiz voorbereid: zo moesten de pakketten worden besteld, de quizvragen bedacht en de techniek worden uitgeprobeerd. Vooral de techniek was de grote zorg omdat veel bewoners geen ervaring hadden met teams en de quiz-software.
Dus vooraf zijn de teams geïnformeerd hoe ze zich op het gebied van de techniek moesten voorbereiden en is er vooraf een proefquiz gespeeld.

 

De pakketten worden voorbereid. Vlak voor de start van de Pubquiz werden de pakketten door de Activiteitencommissie bij de deelnemers thuis gebracht.

De proefquiz verliep goed en op dinsdagavond 29 december om 20.30 uur verschenen de teams in de Team-meeting. Helaas ging er iets mis binnen de Teams-meeting, door het vele aantal teams, zodat uiteindelijk een paar teams moesten afhaken. Deze teams hebben de Pubquiz alsnog met elkaar op woensdagavond gespeeld.
De vragen hadden alle betrekking op de binnenstad. Sommige waren eenvoudig te beantwoorden, bij andere moesten deelnemers goed tellen (bijvoorbeeld het aantal kapperzaken) en een enkele vraag had betrekking op de sociale kennis van en over de buurtgenoten.

Voorbeeld van een Pubquiz-vraag:

De resultaten van de teams op woensdag zijn met die van dinsdagavond samengevoegd.
De top-3 van de teams is als volgt geworden, waarbij de teamnamen voor zich spreken:

  1. Kerkstraat 13A
  2. Team Molenwal1
  3. Groentjes

De prijswinnaars hebben een toepasselijke prijs gewonnen. De prijzen zijn door de Activiteitencommissie persoonlijk aan de prijswinnaars uitgereikt.

Uit de reacties van de deelnemers concludeert de Activiteitencommissie dat deze activiteiten zeer is gewaardeerd en voor herhaling vatbaar.
Wellicht dat we een volgende keer een echte pubquiz kunnen houden, waarin we elkaar weer in levende lijve kunnen zien.

Wie is de straatverbinder van mijn straat?


Straatverbinders

Contact

Stuur een mail naar: info@bvbinnendeveste.nl

Archief