Archief

Uit het verleden

 

2020

 • Schouw centrum

  Met afgevaardigden van gemeente, ondernemers van vestingstad en de centrummanager is een zgn. schouw gehouden.

2019

 • Herinrichting van de markt met fontein

  De fontein, een nieuw element na de herinrichting van de Markt eind 2018, gaat van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 uur en 21.00 uur op gezette tijden aan en uit. Op zaterdag staat de fontein, vanwege de weekmarkt, standaard uit. Op zondag draait de fontein tussen 11.00 uur en 21.00 uur. De fontein is tot half november te bewonderen. Daarna wordt het water, vanwege kans op (nacht)vorst, afgesloten. De fontein is een mooie blikvanger op de Markt: lees meer

 • Middeleeuws pleintje het Terreplein

  Het oude middeleeuwse pleintje is inmiddels in ere hersteld. De sloop van de oude peuterspeelzaal ’t Molentje legde opeens een middeleeuws pleintje bloot. In nauw overleg met omwonenden, de Historische Vereniging, de Vereniging Bewoners Centrum Steenwijk en Stichting Steenwijk Vestingstad is het Terreplein ontworpen. Het historische straatwerk is hersteld en vormt nu samen met een kunstwerk dat op de vestingmuur is bevestigd een in het oog springend element. Een mooi onderdeel van Steenwijk als vestingstad.

2018

 • Steenwijk krijgt stadstuin in hartje centrum

  De bewonersvereniging van de binnenstad, Stichting Vestingstad en de gemeente hebben samen een plan gemaakt. De realisatie van de stadstuin – op de voormalige Holleboomlocatie aan de Onnastraat – betekent een flinke kwaliteitsimpuls voor de binnenstad van Steenwijk. Wethouder Wim Brus: ‘Het wordt een prachtige, bloemrijke oase in hartje centrum. Een mooi ontwerp dat samen met de omwonenden, de historische vereniging en bewoners van de binnenstad tot stand is gekomen. Top!’
  Met de realisatie van de stadstuin ‘Nettelbosch’ herleven vroegere tijden, toen dezelfde locatie ook dienst deed als stadstuin en in de volksmond bekend stond als Nettelbosch (vanwege de vele brandnetels die er destijds groeiden). De laatste jaren lag het terrein braak. Vanwege de cultuurhistorische betekenis van het gebied wordt – voordat de werkzaamheden van start gaan – eerst archeologisch onderzoek gedaan. Dat gebeurt op 22 september 2017 in nauwe samenwerking met de historische vereniging.
  De stadstuin is onderdeel van de plannen voor de binnenstad van Steenwijk. Daarin werken de bewonersvereniging van de binnenstad, Stichting Vestingstad en de gemeente nauw samen. De realisatie van de stadstuin wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

 • Kalverstraat upgrade

  De bewonersvereniging neemt deel in de project Kalverstraat.
  Jaarlijkse BBQ in Kalverstraat. Doel meer aandacht te geven aan de Kalverstraat, welke een upgrade verdient.

2017

 • Touwslagerij

  I.s.m. wijkvereniging de Torenlanden/Steenwijk noord initiatief voor laten herleven van de touwslagerij, aan de kant van de gracht bij Nijenstede. Dit is nog niet gerealiseerd.

 

2016


2015

 • Geveltuintjes

  Op initiatief van de bewoners zijn er geveltuintjes aangelegd.

 

2014

 • Wijkvisie

  De wijkvisie is samen met de leden opgesteld.

2013

 • Actie verpaupering

  Krantenartikel schutting Onnastraat/verpaupering: lees meer

Wie is de straatverbinder van mijn straat?


Straatverbinders

Contact

Stuur een mail naar: info@bvbinnendeveste.nl

Archief