Organisatie

Bestuursleden

 

Rene Gaal:

Mijn naam is René Gaal en ik ben al enige jaren algemeen bestuurslid. Ik woon en werk samen met mijn echtgenoot Andrea in de Bloemenwinkel in de Gasthuisstraat.
Ik ben geboren en getogen in de binnenstad van Steenwijk. In de jaren negentig heb ik negen jaar als onderwijzer in de Schilderswijk/binnenstad van Den Haag gewerkt. Eind negentig zijn mijn vrouw en ik weer terug gekomen om de bloemenwinkel van mijn ouders weer nieuw leven in te blazen.
Na elf jaar als bestuurslid te zijn geweest van de Handelsvereniging Steenwijk, heb ik de overstap gemaakt naar dit bestuur. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier mij ingezet voor de bewoners van de binnenstad.
Naast het runnen van de bloemenwinkel ben ik ook een vervend hardloper. Ik vind het heerlijk om door de prachtige omgeving van Steenwijk te mogen rond rennen. Wat dat betreft ligt Steenwijk in een prachtig mooi en kostbaar gebied.
Nog vele mensen weten,  dat ik  ook altijd geïnteresseerd ben in de natuur en met name reptielen en amfibieën. In het verleden huisden er grote pythons in onze winkel. Op het moment van spreken ben ik vooral bezig met Zwarte Leguanen. In de afgelopen jaren ben ik veel bezig geweest met het behouden van deze unieke soorten. Ik ben ook verschillende keren naar hun leefgebieden afgereisd om daar samen met de leden van de Iguana Specialist Group ons in te zetten voor verschillende conservatieprogramma’s.
Eén soort van de Zwarte Leguanen familie is ook bij ons in de kas te zien. Deze soort is nog maar op drie plekken in de wereld, publiekelijk te zien. Het betreft de Honduras zwartborst Leguaan (Ctenosaura melanosterna). Verder lopen er ook nog een paar Kolerbrande schildpadden rond.
Tijdens  onze vakanties ben ik het liefst tussen allemaal hoge bergen om daar heerlijke te lopen en te kletteren.

Wijnand Oosterhof:

Ik ben Wijnand Oosterhof (19-04-1950) wonende aan de Kornputsingel op nummer 34.
Ik ben getrouwd sinds 1973 met Nelleke en heb twee kinderen, Esther (1981) en Timon (1983). Wij hebben twee kleinkinderen, Tycho (2014) en Micha (2017), zoontjes van Esther en Menno.
Wij zijn 21 mei 2020 verhuisd van Zevenaar naar Steenwijk. Al spoedig werden we benaderd met de vraag of wij lid wilden worden van de bewonersvereniging en tevens met de vraag of ik wat zou voelen voor een bestuursfunctie.
Dat vond ik wel een interessante vraag. De vereniging wil de belangen behartigen van de bewoners en dat lijkt mij een goede zaak. Bovendien een goede activiteit om de stad nog beter te leren kennen.
Cv

  • groepsleerkracht Montessori, VSO MLK, VSO LOM
  • dramadocent Praktijkschool, VMBO
  • docent Nederlands VMBO-onderbouw
  • trainer sociale vaardigheden
  • trainer faalangtsreductie
  • oprichter/coördinator Jeugdtheater ‘UIT!’ Zevenaar
  • regisseur/acteur

Edwin Leemhuis:

Mijn naam is Edwin Leemhuis en woon sinds 2004 aan de Kornputsingel 24. Dat mag ik samen doen met mijn vrouw Marike en onze twee dochters (Yana en Ninte).
Graag lever ik een bijdrage aan een aangename leefomgeving in het centrum van Steenwijk. Dit is voor mij de reden om deel te nemen aan het bestuur van de bewonersvereniging Binnen de Veste.
Naast mijn werk, ik ben werkzaam als Interim Professional Adviseur Fysieke Leefomgeving, heb ik als hobby motorrijden, barbecueën, koken, klussen en Formule 1 kijken.
Ik mag heel graag met mooi weer een stukje toeren op mijn motor. Daarnaast besteed ik graag mijn tijd aan mijn gezin, familie en vrienden.

Rienk Oldersma:

Sinds 1998 woon ik in Steenwijk-centrum. Een gezellig centrum, met veel historie en plezierig wonen.
Vaak is er al veel reuring waarvan ik als bewoner geniet. De bewoners willen soms het onderspit delven in al deze reuring: economische belangen krijgen de overhand. Daarom wil ik de belangen van de bewoners net zo zwaar laten wegen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat we als bewoners contact met elkaar hebben en elkaar kennen. Dat is leuk en kennis van elkaar geeft respect en tolerantie.
Mijn bestuurlijke ervaring heb ik gekregen door mijn werk en het vrijwilligerswerk binnen Steenwijk, zoals de Energiecoöperatie Steenwijk en deelname aan de gemeentelijke politiek (D66 en PAS).

Ad Waardenburg:

 

 

Wie is de straatverbinder van mijn straat?


Straatverbinders

Contact

Stuur een mail naar: info@bvbinnendeveste.nl

Archief